YAZI - Fotoğrafını Çekmek İstediğiniz ve Gezmek İstediğiniz Bir Yer (Kübra İPEK, Beril UZUNOĞLU)

30.11.2021 239

 

     Yazarlık ve Yazma Becerileri dersinde bu haftaki konumuz "Bir yerin fotoğrafını çekmek isteseydiniz (bu yer il, ilçe, ülke, şehir olabilir.) Nereyi seçerdiniz ? Seçtiğiniz yerin fotoğrafını bizlere nasıl anlatırdınız?

     7- A sınıfından Kübra İPEK adlı öğrencimiz Kuzey Işıklarının fotoğrafını çekmek istediğini yazdı bizlere. Görmeden yazmak bu kadar anlamlı olsa gerek. Öğrencimize yazısından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

KUZEY IŞIKLARI

     "Aurora Oval"daki Kuzey ışıklarını çekmek isterdim. Kuzey ışıkları benim hep dikkatimi çeker. İlgi çekici ışıklarını ve ne kadar soğuk olduğunu fotoğraf ile anlatırdım. Kutup ışıklarını mor ve yeşil renkli zamanlarını bekleyip çekmeye çok özen gösterirdim. Çünkü o parlaklıkla beraber çok güzel ve canlı gözükür genelde. Gündönümü zamanında belli olduğu için mor ile yeşili yakalamak belki biraz zaman alabilir. Bu bir ya da iki gün sürebilir. Ayrıca bu süreç boyunca gideceğiniz yere göre sizin geceleri veya gündönümünü izlemeniz için mini otellerde konaklayarak da oradaki hava olaylarını ve kuzey ışıklarını odanın tavanındaki camdan gözlemleyebilirsiniz.

 30-11-2021

 (Kuzey ışıkları fotoğrafı bizevdeyokuz.com sitesinden alınmıştır.)

  

     Yazarlık ve Yazma Becerileri dersinde diğer konumuz "Bir belgesel yapımcısı olsaydınız hangi ilimizi anlatırdınız ? idi. Öğrencilerimizden Beril Uzunoğlu bir Adanalı olarak bizlere memleketimi anlatmak isterdim dedi.Biz de Beril'in kaleminden Adana'yı dinledik.

 ADANA

30-11-2021

(Adana görseli vikipedi'den  alınmıştır.)

 

     Merhaba! Bugün sizlere Adana ilini anlatacağım. Adana'nın tarihi İlk Çağlar'a kadar uzanır(MÖ 3000). Adana'nın Seyhan Nehri kıyısına bir konak yeri olarak kurulduğu tahmin edilmektedir. Adana'ya MÖ yaşayan insanlar "Danuna" ismini vermişlerdir. Fakat şu anda bu isim Adana'da kullanılmamaktadır. Adana'nın meşhur yemekleri: Adana kebap, acılı şalgam, şırdan, yüksük çorbası, Bici Bici, Mumbar, Kırkkat, Fellah Köftesidir. Bu yemekler çok lezzetlidir. Adana'nın merkezinde bulunan Merkez Camii 1998 yılında hizmete açılmıştır. 28.500 kişiye ibadet imkanı sağlamıştır. Adana güzel bir il olmasının yanında çok değerli anıtlara da ev sahipliği yapmaktadır. Bunlardan Kırk Kilise, Şar Köyü, Mezbaha, Tumlu Kalesi, Anahsa Kalesidir. Evet sayın izleyicilerimiz sizlere Adana'yı vaktimiz elverdiği sürece anlatmak istedim. Bir dahaki programda görüşmek üzere hoşça kalın!